Du er på nettsidene til

Jæren Vinklubb

DETTE SMAKTE VI I 2012

 

16. mars: "Mat og vin i harmoni"

Karl Marius Lillevik i samarbeid med lærere og elever ved Time videregående

 

Her fikk vi på ny oppleve hvordan mat og vin kan fungere optimalt sammen. Karl Marius tok oss med til Frankrike. Han hadde funnet fram viner "litt utenfor allfarvei".

 

Til forretten, skalldyrsymfoni, smakte vi en utmerket muscadet; Ch. du Coing de Saint Fiarce Comte de St. Hubert 1999 (5065401).

 

Til mellomretten, dampet torsk med ertepurè og sprøstekt bacon, hadde vi en deilig rød burgunder, Girardin Chassagne-Montrachet Les Vieilles Vignes 2009 (8055901).

Hovedretten var lammefilet med rødvinsky. En bandol, Domaine La Suffrene Bandol 1999 (9223301) smakte utmerket.

 

Dessert var karamellpudding med friske bær.  Til desserten nøt vi en Ch Belle-Rive Quarts de Chaume 1996 (1082801).

 

 

20. april: Moderne spanske viner v/ Åsmund Sægrov fra Vinatura

 

Det ble en engasjerende samling med mange gode spørsmål! Vi smakte dette:

 

Musserende (cava): Adusti Torello Gran Reserva 2007 Brut Natura (93077)

Hvitvin : Blanco Nieva Verdejo 2010 (53340)

Rødviner:

Casa Gualda Natura 2009/2010 (53342) Ble servert til maten.

Guimaro Mencia 2010 (93753)

Martinet Garnatxa Syrah 2007 (53338)

Martùe 2009 (ikke lansert pr dd)

 

 

08. juni: Bli kjent med gewûrstraminer m/ Hedda Nedler Haugen

 

Vi ble virkelig kjent med ulike sider ved en spennende drue. Gravlaks og spicy kyllingrett gav gode opplevelser. Kjempegild kveld for 30 entusiastiske medlemmer! Utdrag av Heddas presentasjon finner du her.

 

 

05. oktober hadde Jæren Vinklubb besøk fra Italia: Zonin

 

Vidar Skistad i vinfirmaet Ekjord er en god venn av Jæren Vinklubb.  Han kunne tilby  smaking med - og besøk fra - produsenten Zonin den 5 . oktober. Vi kombinerte smakingen med god italiensk-inspirert mat. Smakslisten fi

nner du

 

 

 

19. oktober: Modne viner m/ Nils Nærland.

 

Dette ble en kveld hvor vi fikk anledning til å smake (modne og dyre) viner de fleste av oss verken har i kjelleren, kan kjøpe eller får mulighet til å drikke! I kjent stil loste Nils oss gjennom kvelden med stor faglig innsikt, friske replikker og gode råd. Vinvalget var slik at vi først smakte en relativt ung og deretter en vellagret vin av samme drue/type. Dette var et kjempebra opplegg. Vi fikk mange nyyydelige opplevelser! Å smake vin fra f. eks. 1966 er ikke hverdagskost....

 

Vi smakte disse vinene:

Alsace: Riesling Hengst Josmeyer - først i 2008 versjon og så i 1983 utgave.

Campania: Først Salae Domini 2008 Irpinia Aglianico og deretter Taurasi "Vigna Macchia dei Gotti" 1999. Begge vinene er produsert av Antonio Caggiano.

Bordeaux: Først Ch Palmer Margaux 2006. Den sammenlignet vi med en 1989-versjon.

Bairrada: Tinto Garrafeira 2005 Quinta das Bageiras ble sammenholdt med Frei Joao Reserva 1966 Caves Saop Joao. Begge ble smakt i magnum-utgave.

Bordeaux: Ch. Nairac 1979 Haut-Barsac (magnum)

Og til maten koste vi oss med Ch Barrejat 1999 fra Madiran...

 

 

23. nov Portvinssmaking med Tom Marthinsen

 

En dyktig og engasjert foredragsholder gav en grundig innføring i portvinenes verden. Det ble en veldig bra kveld! Vi smakte disse:

59271 Andresen 10 YO

59273 Andresen 40 YO

58366 Andresen Colheita 1980

59272 Andresen 20 YO

40346 Andresen Ruby

59268 Andresen White 10 YO

94679 Niepoort Crusted

32225 Niepoort LBV 2007

97666 Niepoort Vintage 2009

95858 Niepoort Garrafeira 1977